Onderhoud

Hoe onderhoud je de BASEBETON en de BETONCIRÉ het beste?!


Schoonmaken
Het schoonmaken van de BetonCiré kan met reguliere schoonmaakproducten zoals zachte niet bijtende allesreiniger en groene zeep.
Of met de SA PU Cleaner en de SA PU Protect mat. Als set verkrijgbaar!

Het is absoluut niet aan te raden om chloor en bleek houdende schoonmaakproducten te gebruiken. Die kunnen de beschermlaag erg aantasten.. Ook anti-kalkmiddelen absoluut niet gebruiken. Maximaal 1 keer in de 2-3 maanden afnemen met schoonmaakazijn en deze daarna direct met veel water schoonspoelen zodat de azijn niet te lang op de beschermlaag kan inwerken.

Gebruik
Wanden:
Voor de wanden zijn er verder geen bijzonderheden. Kalkaanslag op douchewanden kunt u vermijden door het oppervlak na het douchen te drogen.
Douche en badkamervloeren:
Zorg ervoor dat er geen plekken ontstaan waar dagenlang water blijft staan. Met name onder badproducten, plantenbakken, matjes etc. De combinatie van zeep houdende producten en water kan na lang inwerken de beschermlaag aantasten. Kalkaanslag op douchewanden kunt u vermijden door het oppervlak na het douchen te drogen. De anti-kalk middelen slechts in zeer beperkte mate gebruiken.
Aanrechtbladen:
De speciale coating ( Kitchen Protect) op de aanrechtbladen is bestand tegen koude en warmere vloeistoffen en vetten. Probeer te voorkomen dat kokend hete vloeistoffen direct in contact komen met de BetonCiré.
Afnemen met groene zeep, een afwassopje en regelmatig de SA PU Protect aan het water toevoegen.
Vloeren:
De BetonCiré vloeren zijn redelijk krasvast maar het is verstandig om onder stoel en tafelpoten een viltje te plaatsen. Dweilen met SA PU cleaner en regelmatig de protect toevoegen,

Beschadigingen
Wanneer er beschadigingen worden geconstateerd moeten deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. De beschadigingen kunnen de beschermlaag zodanig beschadigen dat vocht en vuil door kan dringen tot op de BetonCiré laag. Dit kan leiden tot onherstelbare verkleuringen, verwaarloosde beschadigingen en grotere vochtschade.

Wanneer de coating en ook de BetonCiré laag is aangetast moet eerst de BetonCiré laag opgevuld, hersteld en daarna aangeheeld worden. Het is mogelijk dat er een klein kleurverschil ontstaat met de eerdere stuclaag. Na het opschuren van de laag en het voldoende droogtijd te hebben geven moet u opnieuw de impregneer en coating aanbrengen.

Als alleen de coating is beschadigd, dient u het coatinglaagje licht op te schuren met schuurpapier van korrel 180. Daarna moet u een aantal nieuwe lagen coating aanbrengen.
Bij twijfel kan de BetonCiré laag in de naden ingesneden worden en daarna afgekit. Overgangen van verschillende materialen en naden tussen vloer en wand kunnen het beste afgekit worden!

Let goed op de plekken in de badkamer waar altijd veel water staat, als er op dit soort plekken een beschadiging komt moet de toplaag direct gerepareerd  en de coating opnieuw aangebracht worden!

De BetonCiré oppervlakken moeten onderhouden worden om de duurzaamheid van het product te behouden. Wordt het oppervlak niet goed onderhouden, kunnen wij niet garanderen dat het product zijn duurzaamheid behoud.

Vloeren behandeld met was
Nabehandeling van de vloeren is nodig omdat er in de loop van tijd slijtage op de vloeren komt. Bij veel gebruik van de vloer zal er ook meer slijtage zijn dan wanneer er minder vaak gebruik wordt gemaakt van de vloer. Daarom is het raadzaam om afhankelijk van het gebruik eens in de paar maanden de vloer te behandelen met de SA PU Protect mat. Eerst reinigen met de SA PU Cleaner en daarna een nieuwe laag met de Protect was aanbrengen. Wij adviseren om in vochtige ruimtes maandelijks de vloer te onderhouden met een nieuwe laag Protect was.

Aanrechtblad
Het aanrechtblad moet ook onderhouden worden, dit moet eens in de 2 a 3 jaar gebeuren. Dit omdat het aanrechtblad voorzien is van een sterke eind laag. Bij het onderhoud van het  aanrechtblad moet het blad eerst licht opgeschuurd worden met een schuurpapier korrel van 180 tot 200. Daarna kan er weer opnieuw gecoat worden.. Bij veel gebruik van het blad, zal het blad wat eerder onderhoud nodig hebben dan dat het blad minder vaak wordt gebruikt.

Douche
Douche wanden moeten ook onderhouden worden (naar gelang van mate van gebruik). Hierbij moet de douche eerst licht opgeschuurd worden met schuurpapier korrel 180 tot 200. Aansluitend kan direct 1 of 2 nieuwe lagen coating aangebracht worden.  Zorg ervoor dat u niet zodanig lang wacht dat de slijtage of de beschadigingen al te ver zijn ingetreden. Het is absoluut verboden om zware reinigingsmiddelen zoals chloor, bleek of antical te gebruiken. Het beste kunt u milde schoonmaakmiddelen gebruiken zoals groene zeep of de cleaner en de protect SA PU